Det almene og det faglige hånd i hånd.

Selvom vi er en filmhøjskole, er det afgørende at forstå, at vi er en almen dansk folkehøjskole. Vi har valgt at bruge filmproduktion og film som udtryksmiddel, og som sådan er filmen det primære køretøj for samværet, samtalen, debatten og perspektiveringen.

Vi definerer ikke os selv som en forskole til andre skoler, men vi ved, at det vi tilbyder, bliver brugt på elevens videre vej i livet. Derfor har vi en række eksterne partnere som dels kommer og laver workshops på skolen, dels kan hjælpe eleverne med værker og praktikophold efter højskoleopholdet.

På Møn er der udover det faglige og det daglige liv masser af natur – havet ligger f.eks. et stenkast fra skolen og vi har hele året adgang til havbadeanstalt med sauna.

 

På Højskolen Møn fokuserer vi på at folde kursistens unikke, indre fortællinger ud i billeder, lyd og tekst.

HYBRIDER: Vi arbejder med podcast, dokumentarisme og fiktion.

Men du møder også bl.a. fotografiet og maleriet.

Vi er en filmhøjskole hvor du fagligt gennemgår alle processer i produktion: ideudvikling, synopsis, pitch, pre-produktion, moodboard, storyboard, manus, produktion og post-produktion.

I starten gennemgår du et teknisk og fagligt forløb – efterhånden som du får styr på at bruge vores værktøjer, vælger du selv hvad du vil fordybe dig i.

I løbet af dit kursus skaber du værker, som du kan bruge på din videre vej i både dit professionelle og private liv.

På filmhøjskolen underviser udelukkende branchefolk og vi tilrettelægger følgende workshops – du skal dog være opmærksom på at det endelige fagprogram kan variere lidt, fra det du ser herunder:

PORTRÆTFOTOGRAFIET Hvordan instruerer du den portrætterede, så fotoet forener mødet mellem dig, der ser og den der bliver set? Hvordan kan du som fotograf hjælpe den medvirkende til at stille sig foran kameraet. Det handler denne korte workshop om. Vi arbejder i studielignende omgivelser.

(Underviser: Fotograf og dokumentarinstruktør Kasia Køhler Larsen)

ERINDRINGSPORTRÆTTET/ DOKUMENTARISK ØVELSE En dokumentarisk øvelse, hvor du bliver sendt ud i marken med kameraet.

(Underviser: Fotograf og dokumentarinstruktør Kasia Køhler Larsen)

PODCAST/ level 1 Et kollektivt lydportræt fra Møn Hvordan laver du en historie i lyd? Du vil blive sendt ud på Møn for at finde den gode fortælling og lære at bygge en fortælling op gennem lydbilleder.

(Underviser: Podcaster og journalist Jakob Dybro)

PODCAST/ Level 2 Individuelle Radiofeatures

(Underviser: Podcaster og journalist Jakob Dybro)

MANUSKRIPTSKRIVNING/ level 1

(Underviser: Manuskriptforfatter Lars Detlefsen)

MANUSKRIPTSKRIVNING/ level 2

(Underviser: Manuskriptforfatter Lars Detlefsen)

KLIP – DET FILMISKE BLIK/ level 1 Du vil blive introduceret til klippeprocessen, for at træne dit øje i den filmiske proces. Du vil også blive introduceret til hvordan du strukturerer dit materiale – Heraf udarbejdelse af pixibog, som du siden hen kan tage med dig i forbindelse med egne produktioner.

(Underviser: Filmklipper Sara Reither)

KLIP – DET FILMISKE BLIK/ level 2 Ved dette workshop, er der lagt op til, du har materiale fra studierejsen, der skal klippes til en film eller en podcast. Her vil du få skærpet dit filmiske/ fortællermæssige blik. (Underviser: Filmklipper Sara Reither)

DET FILMISKE BLIK/ LEVEL 3 Her vil der blive set på dit konkrete materiale til dit afsluttende projekt. (Undervisere: Filmklipper Sara Reither / Journalist Jakob Dybro)

CASTING Hvem er mine medvirkende og karakterer i den fortælling, jeg vil skabe? Overordnet ensemble og visualitet, karakterer, dynamikker, relationer og instruktion.

(Underviser: Castingdirector Gro Therp)

DOKUMENTARFILM OG DET ISCENESÆTTENDE RUM

(Undervisere: Dokumentarfilminstruktør Kasia Køhler Larsen og kunstnerisk udviklingskonsulent og instruktør Karin Priergaard Worsøe)

DET REJSENDE BLIK I denne uge skal du vælge fra hvilket medie, du gerne vil skabe en fortælling med. Du skal indsamle et materiale til den fortælling, du har på hjerte.

(Undervisere: Forstander Lars E. Gandsø, Filmtonemester Johannes Dam, Billedkunstner Nadja Liv Lehn, Journalist Ole Blegvad og Instruktør Kasia Køhler Larsen)

HUMANS OF MØN Hvordan finder jeg den gode historie? Her får du journalistisk redskaber ved det opsøgende arbejde.

(Underviser: Journalist Ole Blegvad)

FORTÆLLINGER I MØRKET

(Underviser: Fotograf Carsten Ingemann)

PERSONINSTRUKTION/ Erindringsmateriale set gennem et temperament Hvordan instruerer jeg henholdsvis skuespillere og medvirkende til at nå ind i en erindring i min fortælling, så jeg mærker dem autentisk?

(Underviser: Filminstruktør, Laurits Flensted)

EKSTREM-FILMLAB – Du har 24 timer til at lave en film. Det er et samarbejde med skuespillereleverne fra Rødkilde Højskole.

(undervisere: Dokumentarinstruktør Kasia Køhler Larsen, filminstruktør Laurits Flensted, forstander Rødkilde Højskole Victor Brix Marcussen)

DEN VIRALE FILM Hvordan får du et budskab ud med en fortælling på under 2 min, der er seværdig på de sociale medier? Du vil i et intenst forløb skulle producere en viral film under kyndige hænder.

(Undervisere: Director of creativity and strategy hos Nordlid Jan Køhler og Forstander Lars E. Gandsø).

AFGANGSPROJEKT Her arbejder du på dit/jeres afsluttende projekt over tre uger.

Evaluering V. Kasia Køhler Larsen, Sarah Reither, Lars E. Gandsø, Laurits Flensted, Karin Priergaard Worsøe og Nadja Liv Lehn

 

DET TEKNISKE.  

AVID – kursus How to and hands on, som du sidenhen kan tage med dig i forbindelse med egne produktioner.

(Underviser: Filmklipper Thor Martin Ochsner Duus)

LYD level 1+2 How to and hands on. Udarbejdelse af pixibog, som du siden hen kan tage med dig i forbindelse med egne produktioner.

(Underviser Filmtonemester Johannes Dam)

LYD LEVEL 3+4

(Underviser Filmtonemester Johannes Dam)

KAMERA How to and hands on.

(Underviser: Fotograf og instruktør Kasia Køhler Larsen)

 

OUTDOOR

(v.Thomas Sindberg Eriksen)